23 Ekim 2011 Pazar

Re-Locate Talk with the Artists


(Please scroll down for English)

Re-Locate  Sanatci Konusmasi

26 Ekim 2011 Carsamba
18:00

Rumeli Han B Blok,

 Kat 3 İstiklal Caddesi No:48, Beyoğlu, İstanbul

Re-Locate katilimcilari workshop deneyimlerini izleyici ile paylasiyor.

Kavramsal çerçevesini Anadolu ve Balkanlar arasında gerçekleşen mübadele döneminden alarak, sınırların değişkenliği, kültürel ortaklıklar, ihtilaflar, iletişim eksikliği ve yeni iletişim biçimleri kurabilme yöntemleri gibi konulara odaklanan Re-Locate projesi, bu bağlamda seçilen mekanlarla paylaşılan ortak tarihsel geçmişi kendine yol haritası yapmanın yanı sıra, sanatçılar, küratörler, yazarlar ve kurumlar arasında kurulabilecek yeni bir ağa temel oluşturmaya çalışır.

Re- Locate yolculuklarla ve sürekli hareket halinde gerçekleşen deneysel bir workshop pratiğini önerir ve mobil deneyimlerden beslenir. Geçişlilik hali şehirler, sınırlar gibi fiziksel geçişliliğin yanı sıra tarihsel, kimliksel ve ideolojik geçişleri de geniş bir biçimde kapsamaya çalışır.

Workshop Katilimcilari:
Mehmet Dere, Ha za vu zu, Gjorgje Jovanovik, Alban Muja, Suat Öğüt, Zeyno Pekünlü, Ilgın Seymen, Raycho Stanev, Gökçe Süvari, Mary Zygouri

Re-Locate 6 Kasim’a kadar Rumeli Han’da.

Konusmacilar:

Selda Asal
Ha za vu zu
Suat Ogut
Zeyno Pekunlu
Ilgin Seymen
Gokce Suvari



















Re-Locate Open Talk with the Artists

October 26, 2011 Wednesday
18:00

Roumelie Han B Blok,3rd Floor İstiklal Caddesi No:48, Beyoğlu, İstanbul

Re-Locate participants are talking about their experiences on the workshop process.

The theoretical framework of the Re- Locate project is based on the population exchange between Anatolia and the Balkans and it focuses on the flexibility of the borders, cultural similarities, controversies, the lack of communication between cultures, as well as various methods of developing new communication models.
Re- Locate Project proposes an experimental workshop practice that is based on mobility and translocation. The suggested mobility tries to en- compass the physical transitivity of the cities and borders, as well as the flexibility of historical, identitarian, and ideological borders.

Workshop Participants:
Mehmet Dere, Ha za vu zu, Gjorgje Jovanovik, Alban Muja, Suat Öğüt, Zeyno Pekünlü, Ilgın Seymen, Raycho Stanev, Gökçe Süvari, Mary Zygouri

Re-Locate can be seen in Roumelie Han until the November 6, 2011.

Participants of open talk:

Selda Asal
Ha za vu zu
Suat Ogut
Zeyno Pekunlu
Ilgin Seymen
Gokce Suvari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder